Naturliga kosttillskott

Vad är naturliga kosttillskott och var finns de?

Kosttillskott är vitaminer och mineraler i koncentrerad form. Naturliga kosttillskott är tänkta att använda för att komplettera den vanliga kosten. Kosttillskott kan köpas i form av kapslar, tabletter, pulver mm.

Kosttillskott kan inte ersätta varierad och nyttig mat, men kan vara bra som just tillskott om man har har brist på något näringsämne. Det finns skillnader på olika kosttillskott som vi bör tänka på då vissa kosttillskott kan tom vara farliga för oss.

Naturliga kosttillskott kommer från naturen

En stor skillnad är om ett kosttillskott är naturligt eller om det är syntetiskt framställt. Ibland kan ett kosttillskott vara tillverkad i en process som i och för sig är ”naturlig” men som inte sker i växtriket utan i en fabrik. Som exempel kan vi ta tillverkningen av askorbinsyra genom odling av svartmögel.

Naturligt kosttillskott med C-vitamin tillverkas av växter, bär eller frukter. Det finns en uppsjö av goda källor till C-vitamin, nypon, färsk chilipeppar, röd paprika, persilja, grönkål, brysselkål, broccoli, blomkål. Den biokemiska produkten askorbinsyran har ett E-nummer, E-numret E330. Askorbinsyran som man tillverkar med hjälp av svartmögel anser många ge och förvärra allergiska reaktioner. 

Plyfenoler kosttillskott

En annan stor skillnad mellan naturliga och syntetiska kosttillskott är kroppens förmåga att kunna ta upp näringsämnena från kosttillskottet. Ett naturligt kosttillskott som tillverkas av naturlig från växtriket innehåller massor med hjälpämnen som behövs för att kroppens skall tillgodogöra sig näringen. I ett syntetiskt kosttillskott har man på kemiskt väg tagit fram en kedja av molekyler som har samma kemiska sammansattning som den naturliga, men som inte alls fungerar på samma sätt i våra kroppar som en naturlig motsvarighet. I syntetiska kosttillskott så är vitaminerna och mineralerna bundna till salter eller andra molekyler som människokroppen har problem med att bryta ner.

Syntetiska kosttillskott kan vara farliga

Ibland kan syntetiska kosttillskott t.o.m. vara farliga för hälsan. Vi har alla sett rubriker om ”farliga” kosttillskott då handlar det i princip uteslutande om syntetiska kosttillskott. T.ex. har svensk forskning visat att syntetiskt e-vitamin är farligt för cancerpatienter med malignt melanom. Detta har varit känt länge och bevisats av forskare i Tyskland redan på 60-talet, men hur som så skippa de billiga multivitamintabletterna från livsmedelsbutiken och satsa på naturliga alternativ.

Koncentrationen av det verksamma ämnet kan vara väldigt hög i syntetiskt tillverkade kosttillskott. Detta kan låte lockande, men man skall inte överdosera ett visst näringsämne, då kan den helt plötsligt bli negativ för vår hälsa. T.ex. zink är viktigt för vår hälsa, om detta kommer vi att skriva en egen artikel, men om man överdoserar zinkintaget kan man få brist på koppar. Det bästa är att välja ett naturligt kosttillskott och ta det under en lång tid, kanske dagligen.

Whole food supplements eller helt enkelt naturliga kosttillskott

På engelska kallas naturliga kosttillskott ofta för whole food supplements, dessa är tillverkade genom att man tar hela grönsaker, frukter, mm och torkar dessa i en försiktig process, sedan maler man ner den torkade växten och användet det antingen som pulver eller lägger pulvret i en kapsel. Pomi-T som vi på NaturAllWays AB importerar och säljer är ett exempel på ett sådant whole food supplement, eller som man lättare säger på svenska ett naturligt kosttillskott.

Vilket näringsämne du än har behov av så skippa de billiga multivitamintabletterna från livsmedelsbutiken, du har ju inte brist på alla dessa, och ta en extra titt på innehållsförteckningen. Finns det t.ex. E-nummer med i den så handlar det inte om ett naturligt kosttillskott.

Köp-pomi-T

Pomi-t är är ett naturligt kosttillskott

Vi har valt att kalla Pomi-T kort och gott för ett naturligt kosttillskott. Vad detta innebär är att produkten inte är ett koncentrat av någon verksam del i växter. Man tar en del, t.ex. frukten granatäpplet, eller hela växten, som försiktigt görs tillgänglig för konsumtion.

Så enkelt uttryckt så är Pomi-T en oförfalskad del av naturen, och naturen är inte en bluff, eller hur?

Kontakta oss för met information
Vill du fråga mera om Pomi-T så maila till info@pomi-t.se så försöker vi svara på dina frågor på bästa sätt.

Vad innehåller pomi-T?

Pomi-T är kosttillskott som innehåller broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te. Ingredienserna är noga utvalda och innehåller höga halter av naturens egna polyfenoler. 

Broccoli

Broccoli

Brassica oleracea
150 mg per kapsel

Gurkmeja

GURKMEJA

Curcuma longa
150 mg per kapsel

Grönt te

Camellia sinensis
150 mg per kapsel

Grantaläpple

Granatäpple

Punica granatum
150 mg per kapsel

Köp Pomi-T

Köp Pomi-T

259 SEK

 

  • Alltid fri frakt
  • Snabb leverans (2-3 arbetsdagar)
  • Fri retur
  • 60 kapslar per burk
  • Betalning med Klarna, Swish eller Faktura

Beställ vårt nyhetsbrev om naturlig hälsa!

Vi som arbetar med Pomi-T är mycket engagerade i frågor som rör naturlig hälsa. Varannan vecka skickar vi om sådant som är bra för din hälsa, med fokus på det som är vetenskapligt bevisat. Våra journalister tar upp frågor om näring, motion om andra livsstilsrelaterade frågor. Nyhetsbrevet är gratis och du kan avboka den när du vill.

You have Successfully Subscribed!