Naturliga kosttillskott

Vad är naturliga kosttillskott och var finns de?

Naturliga kosttillskott är vitaminer och mineraler i koncentrerad form. Dessa kosttillskott är tänkta att använda för att komplettera den vanliga kosten. Kosttillskott kan köpas i form av kapslar, tabletter, pulver mm.

Kosttillskott kan inte ersätta varierad och nyttig mat, men kan vara bra som just tillskott om man har har brist på något näringsämne. Det finns skillnader på olika kosttillskott som vi bör tänka på då vissa kosttillskott kan tom vara farliga för oss.

Naturliga kosttillskotT kommer från naturen

En stor skillnad är om ett kosttillskott är naturligt eller om det är syntetiskt framställt. Ibland kan ett kosttillskott vara tillverkad i en process som i och för sig är ”naturlig” men som inte sker i växtriket utan i en fabrik. Som exempel kan vi ta tillverkningen av askorbinsyra genom odling av svartmögel.

Naturligt kosttillskott med C-vitamin tillverkas av växter, bär eller frukter. Det finns en uppsjö av goda källor till C-vitamin, nypon, färsk chilipeppar, röd paprika, persilja, grönkål, brysselkål, broccoli, blomkål. Den biokemiska produkten askorbinsyran har ett E-nummer, E-numret E330. Askorbinsyran som man tillverkar med hjälp av svartmögel anser många ge och förvärra allergiska reaktioner.

Plyfenoler kosttillskott

En annan stor skillnad mellan naturliga och syntetiska kosttillskott är kroppens förmåga att kunna ta upp näringsämnena från kosttillskottet. Ett naturligt kosttillskott som tillverkas av naturlig från växtriket innehåller massor med hjälpämnen som behövs för att kroppens skall tillgodogöra sig näringen. I ett syntetiskt kosttillskott har man på kemiskt väg tagit fram en kedja av molekyler som har samma kemiska sammansattning som den naturliga, men som inte alls fungerar på samma sätt i våra kroppar som en naturlig motsvarighet. I syntetiska kosttillskott så är vitaminerna och mineralerna bundna till salter eller andra molekyler som människokroppen har problem med att bryta ner.

Frågor och svar om kosttillskott

 • Vad är naturliga kosttillskott?

  Naturliga kosttillskott är vitaminer och mineraler i koncentrerad form. Dessa kosttillskottär tänkta att använda för att komplettera den vanliga kosten. Kosttillskott kan köpas i form av kapslar, tabletter, pulver mm.

 • Vad finns det för kosttillskott?

  Ett kosttillskott är ett livsmedel som kan tas i flera olika former. Det kan vara i form av pulver, tabletter, kapslar, ampuller och droppflaskor. En burk Pomp-T innehåller 60 kapslar.

  Det finns många typer av ämnen som kan hittas i ett kosttillskott:
  • Vitaminer
  • Mineraler
  • Proteiner (även i form av specifika aminosyror)
  • Essentiella fettsyror
  • Fibrer
  • Örter
  • Växtextrakt

 • Exempel på några kosttillskott

  Kosttillskott
  • Vanlig mat är det. De allra flesta får i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler genom den vanliga maten.
  • Efedrin och synefrin. En del kosttillskott är till för att höja den fysiska prestationen.
  • Att det finns koffein naturligt i kaffe vet vi alla men det är också koffein som gör dig pigg av energidrycker.

 • Vad är bra med kosttillskott?

  Oftast rör det sig om vitaminer, mineraler, fetter, proteiner eller kolhydrater. – Syftet med kosttillskott är att de ska komplettera den vanliga maten. De ska alltså inte ersätta en fullvärdig kost utan vara precis som det låter, ett tillskott när kosten inte räcker till.

 • Vilka vitaminer är viktiga?

  Topp 5 vitaminer
  • C-vitamin. C-vitamin fungerar som en antioxidant och bidrar därmed till att skydda kroppens celler mot oxidativ stress
  • D-vitamin
  • E-vitamin
  • Järn
  • Kalium
  • Kalcium
  • Magnesium
  • Zink

 • Är det bra att äta kosttillskott?

  För de allra flesta finns det inget behov att äta kosttillskott med vitaminer och mineraler. Vissa grupper kan behöva det, det gäller till exempel små barn som behöver D-droppar. Det finns också personer som av olika anledningar inte äter av alla typer av livsmedel och därför kan behöva kosttillskott.

Kosttillskot Träning

Kosttillskott vid träning 

Många som tränar seriöst använder sig av olika typer av kosttillskott vid träning. Dels använder man t.ex. proteinpulver för tillväxten av muskler. Men det finns även andra typer av kosttillskott som är populärä bland träningsentusiaster. Polyfenoler, naturens egna antioxidanter, är det nya modeordet för många som tränar på en hög nivå. Studier visar att polyfenoler hjälper återhämtning efter hård träning.

Kosttillskott kvinnor

Kosttillskott för kvinnor

Olika undersökningar visar att kvinnorna använder kosttillskott i större utsträckning än män. Besöker man en hälsokostbutik så står det klart för en att majoriteten av kunderna är kvinnor. Men varför är det så och gäller det alla typer av kosttillskott?

Kvinnor är i allmänhet mera hälsomedvetna än män, även om skillnaden håller på att minska med tiden. Kvinnor är mera nyfikna hur man kan må bra och förebygga sjukdomar. Det gäller förstås inte alla kvinnor och motsatsen gäller inte alla män, men om man t.ex. besöker en yoga-klass så är skillnaden uppenbar.

Kostillskott-Man

Kosttillskott för män 

Att äta kosttillskott är en gren som kvinnor vinner rätt överlägset jämfört med män. I en studie visade det sig att 21 % av deltagarna använde sig av tillskott. Av de svarande männen var det 15 % som använde kosttillskott medan motsvarande andel var 27 % för kvinnor. Det finns ett antal enskilda kosttillskott som är mera populära hos män än kvinnor, till dessa hör det polyfenolrika kosttillskottet Pomi-T som den här webbsidan handlar om.

Kosttillskott med polyfenoler

Polyfenoler är mest kända som en viktig del av växterna eget försvar mot bl.a. oxidation. Polyfenoler är det nya modeordet inom naturlig hälsa. Eftersom Pomi-T är en helt igenom naturligt kosttillskott så har den inga biverkningar.

Pomi-T är ett 100 % naturligt kosttillskott som innehåller broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te. Alla dessa växter är rika på polyfenoler. Polyfenoler är mest kända som en viktig del av växterna eget försvar mot bl.a. oxidation. Polyfenoler är det nya modeordet inom naturlig hälsa.

Köp-pomi-T

Pomi-t är ett naturligt kosttillskott

Vi har valt att kalla Pomi-T kort och gott för ett naturligt kosttillskott. Vad detta innebär är att produkten inte är ett koncentrat av någon verksam del i växter. Man tar en del, t.ex. frukten granatäpplet, eller hela växten, som försiktigt görs tillgänglig för konsumtion.

Så enkelt uttryckt så är Pomi-T en oförfalskad del av naturen, och naturen är inte en bluff, eller hur?

Kontakta oss för met information
Vill du fråga mera om Pomi-T så maila till info@pomi-t.se så försöker vi svara på dina frågor på bästa sätt.

Pomi-T är helt naturligt

Pomi-T är kosttillskott med fyra välkända ingredienser från naturen:  broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te. Blandningen av ingredienserna är unik och noga komponerad. 

Broccoli

Broccoli

Brassica oleracea
150 mg per kapsel

Gurkmeja

GURKMEJA

Curcuma longa
150 mg per kapsel

Grönt te

Camellia sinensis
150 mg per kapsel

Grantaläpple

Granatäpple

Punica granatum
150 mg per kapsel

Ingredienser: pulver av broccolibuketter och -stammar (Brassica oleracea L.), pulver av gurkmejarot (Curcuma longa L.), pulver av granatäpple (Punica granatum L.), kapselhölje av vegetabiliskt gelatin (hydroxypropylmetylcel-
lulosa), majsstärkelse, grönt teextrakt (Camellia sinensis L.)

Näringsvärde för 2 kapslar:
Broccoli 300mg
Granatäpple 300mg
Gurkmeja 300mg
Grönt teextrakt 60mg
(motsvarar 300 mg grönt te som innehäller 4,8 mg koffein)

Rekommenderat dagligt intag: 2 kapslar per dag tillsammans med dryck eller mat.
Varning: Överskrid inte det rekommenderade dagliga intaget. Rekommenderas inte för gravida kvinnor. Förvaras svalt och tort. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott ska användas som ett inslag i en sund livsstil och inte som ersättning för en varierad och balanserad kost

Distribueras av: Naturallways AB, Skogstorp 19, 13756 Tungelsta - Sverige
Exklusiv licens: Venture Life Ltd
Tillverkare: Labomar SpA, 31036 Istrana - Italien

Köp Pomi-T

Köp Pomi-T

329 SEK

 

 • Alltid fri frakt
 • Snabb leverans (2-3 arbetsdagar)
 • Fri retur
 • 60 kapslar per burk
 • Betalning med Klarna, Swish eller Faktura

Pomi-T® är kosttillskott som innehåller broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te.  Ingredienserna torkas försiktigt för att bevara alla näringsämnena sedan mal man de torkade växterna till pulver. Det torkade pulvret läggs i en helt vegetabilisk kapsel. Genom att ta Pomi-T  ser du till att du får i dig näringsämnena från gurkmeja, grönt te, granatäpple och broccoli - varje dag!

Mängd per dagsdos
Rekommenderad daglig dos: 2 kapslar

Näringsämne 2 kapslar % av DRI*
Broccolipulver (Brassica oleracea) 300 mg -
Gurkmejapulver (Curcuma longa) 300 mg -
Granatäpple (Punica granatum) 300 mg -
Extrakt av grönt te 5:1 (Camellia sinensis 60 mg -

 * DRI = Dagligt referensintag
- DRI saknas

Ingredienser

 • Broccolipulver (Brassica oleracea),
 • Gurkmejapulver (Curcuma longa),
 • Granatäpple (Punica granatum)
 • Extrakt av grönt te 5:1 (Camellia sinensis),

Kapsel tillverkad av vegetabilisk gelatin.

Rekommenderad dos:
Rekommenderas dos av Pomi-T är två kapslar per dag. Ta gärna Pomi-T i samband med måltid. 

Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Pomi-T® är kosttillskott som innehåller broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te. Dessa fyra ingredienser från växtriket är rika på polyfenoler.