Pomi-T – Ett kosttillskott full av nyttiga polyfenoler | Pomi-T

                                                                                       Pomi-T är ett polyfenolrikt kosttillskott som innehåller
                                                                                       granatäpple, grönt te, broccoli och gurkmeja.

Om Pomi-T

Pomi-T utvecklades av ett forskarlag vid en engelsk statlig forskningsenhet knyten till Universitetet i Cambridge som studerar livsstilfrågornas betydelse för cancervård.

Pomi-T-studien leddes av prof. Robert Thomas som är vald till Årets Cancerläkare av Brittiska Onkologiska Sällskapet 2007.

Pomi-T-studien kan du läsa här.

Om polyfenoler

Pomi-T är rik på polyfenoler. Polyfenoler är ett ganska okänt begrepp, men de skyddar växter mot angrepp av bl.a. oxidanter. Polyfenoler ger frukt, bär deras färg och arom och lockar oss att äta av dessa nyttigheter. Polyfenoler har i olika studier visat sig ha förmåga att motverka oxidativ stress och verka anti-inflammatoriskt. Här kan ni läsa om en stor italiensk studie om polyfenolers verkar – till artikeln

Robust kliniskt studie bakom Pomi-T

Pomi-T har genomgått en erkänt högkvlificerad studie om dess effekt på män med prostatacancer. Studien presenterades på världens största cancerkonferens ASCO 2013. Pomi-T-studien var en av de 10 speciellt inbjudna studierna det året. För att förstå vad detta innebär så kan vi berätta att prof. Thomas berättar att han fick mera uppmärksamhet för bli specieelt inbjuden till ASCO än när han valdes till Englands bästa cancerläkare året 2007.  Studien kan du läsa här. 

 

Myndigheterna om Pomi-T

Pomi-T har vunnit mycket erkännande även från myndigheternas håll i flera länder.

— I Sverige finns det att läsa om Pomi-T med i Nationella Vårdprogrammet för Prostatacancer. Du hittar information om Pomi-T under rubriken om Egenvård, sidan 169.

— I USA finns Pomi-T sedan en tid tillbaka med i Nationella Cancer Institutets patientråd för prostatacancerdrabbade.
Märk väl att Pomi-T är inte ett läkemedel, utan är klassad som kosttillskott, därför kan inte en läkare föreskriva Pomi-T. 

 

En kapsel Pomi-T innehåller:

Broccolipulver (Brassica oleracea 150 mg) per kapsel

Gurkmejapulver (Curcuma longa 150 mg) per kapsel

Granatäpple (Punica granatum 150 mg) per kapsel

Extrakt av grönt te 5:1 (Camellia sinensis 30 mg, motsvarar150 mg) per kapsel

Majsstärkelse som klumpförebyggande medel. Vegetabilisk gelatinkapsel. 

Rekommenderat intag

Pomi-T ® är inte ett läkemedel så det finns ingen bestämd dosering. Pomi-T är avsedd att tas som en del av en sund och balanserad kost. Den dagliga dosen beror därför på vad annat du äter en viss dag. Till exempel en dag med en bra kost med rikligt med mörkgröna grönsaker, bär, frukt och te kan du ta en kapsel. Och en dag med ensidigare kost kan du säkra ditt intag av nyttiga polyfenoler genom att ta 2-3 kapslar av Pomi-T. Män som deltog i Pomi-T studien tog två kapslar om dagen

Kontrollerad produkt och kontrollerade tillverkare

Pomi-T ® varumärket ägs av schweiziska läkemedelsföretag Helsinn som verkar inom cancervård. Pomi-T tillverkas i Italien av Labomar srl. Produktionen är ISO9K certifierad. Pomi-T består endast av ingredienser som har kontrolleras för äkthet och renhet. Tillverkarna av Pomi- är kontrollerade och godkända av myndigheterna i EU samt av Food and Drug Agency i USA. Till skillnad från många andra tillverkare av kosttillskott använder tillverkarna av Pomi-T endast fullt kontrollerade, kvalitetssäkrade ingredienser och utför egna laboratorieanalyser av varje ingrediens för att säkerställa att dessa är rena och fria från föroreningar.

Pomi-T är inte ett läkemedel

Trots att Pomi-T har utvärderats vetenskapligt i en dubbelblind, randomiserad, myndighetskontrollerad och godkänd placebostudie så är Pomi-T inte är ett läkemedel. Pomi-T är klassat som kosttillskott.

Är du allvarligt sjuk så skall du alltid rådgöra med din läkare angående din vård.