Kosttillskott vid träning – Pomi-T

Så kombinerar du kosttillskottet Pomi-T med träningen.

Att röra på sig regelbundet är livsnödvändigt för oss alla oavsett ålder. Du har kanske hört det engelska uttrycket, the chair is killing you.

Stolen dödar dig, lite drastiskt, men faktum är att ett stillasittande liv utan att anstränga kroppen alls är inte bra för vår hälsa. Den engelska läkaren och onkologen professor Robert Thomas, som bl.a. utvecklade Pomi-T, har studerat länge motionens betydelse för vår hälsa. Han rekommenderar alla att minst tre gånger i veckan röra sig en halvtimme så att vi blir anfodda och svettige, detta förstärker vårt immunsystem.

Köp-pomi-T

Antiinflammatoriskt kosttillskott!

Ibland kan det vara svårt att träna även på lättare nivå då en inflammation i lederna kan ge smärtor även vid lugn promenad. Inflammation i lederna är en av vanliga orsaker som gör att vi rör på oss mindre. Man kan lätt hamna i en ond cirkel där orörligheten gör att vi får sämre immunförsvar och kan lättare dra på oss inflammationer. Här kan ett anti-inflammatoriskt kosttillskott vara till hjälp.

Kosttillskott kan även ha många andra positiva effekter på träning än den inflammationsdämpande. Grönt te t.ex. har visat sig ha prestationshöjande effekt på de som tränar länge. Dessutom innehåller grönt te koffein som har som bekant en uppiggande effekt och kanske ger dig den extra kicken du behöver för att komma igång. En del studie visar att broccoli kan förlänga stamcellernas liv och därmed påverka muskelmassans uppbyggnad på ett positivt sätt. Viktig även för den tränande senioren, då muskelmassan ofta minskar med ålder.

I kosttillskottet Pomi-T förenas fyra viktiga antioxidanter grönt te, broccoli, granatäpple och gurkmeja. Köp Pomi-T så får du själv se vilken effekt den har på din träning.

Kosttillskott för dig som tränar

Hård träning utsätter kroppen på mycket belastning, för att minska de negativa effekterna från träningen kan du prova ett kosttillskott med mycket antioxidanter. Vissa naturliga kosttillskott som innehåller olika polyfenoler kan desstom ha många andra positiva effekter på din träning. Studier visar att polyfenolerna kan förbättra blodcirkulationen ända ner till de minsta kapillärerna och detta gör att hela kroppen får mera av det för musklerna funktion nödvändiga syret.

I en intervju i webbtidningen Sporthälsa frågade intervjuaren en man som tränar mycket aktivt om polyfenolernas betydelse för hans träning. Han tog upp många av de vanliga aspekter varav vi också kommer att ta upp en del, men det som han ansåg vara det viktigaste för honom var att förebygga sjukdom, t.ex. förkylningar. Han berättade att mycket av hans träningsresultat går förlorade vid en sjukdom. Detta samtidigt som han förlorar viktig träningstid. Händer detta före en tävligt kan det ha avgörande betylse för resultatet.

Prestationshöjande effekt

Det finns studier som visar att grönt te kan ha prestationshöjande effekt på den som tränar hårt. Grönt te gör att kropen kan på ett effektiva sätt använda sig av fettet i din kost vid längre träningspass. Grönt te innehåller även koffein som har en uppiggande effekt som kan göra din träningspass lättare att genomföra. Märk väl att koffeinet i det gröna teet är helt naturligt. Jämför detta med de kemiska energidrycker som många använder.

Positiv inverkan på stamcellernas livslängd

Broccoli är en mycket nyttig grönsak, det vet de flesta. Men ganska få känner till att broccoli har i studier visat sig ha en inverkan på stamcellernas livslängd. Detta är viktigt ur många aspekter, inte minst för den som vill bygga muskler. Gör man en googlesökning på Health + broccoli får man hela 106 000 000 träffar, så där finns det mycket material för den som vill fördjupa sig ännu mera i fördelarna av att få i sig broccoli.

Granatäpples effekt på träning har också varit föremål av flera olika studie. En sammanfattande studie publicerad i British Journal of Nutrition slog fast att granskningen visar att granatäpple har potential att förbättra uthållighet och styrka och att påskynda återhämtning efter träning genom att ge antioxidant och antiinflammatoriska effekter och förbättra kardiovaskulära reaktioner under och efter träning. Bäst effekt får man om man intar granatäpple en timme före träning.
Det intressanta med granatäpple är att det mesta av polyfenolerna finns i skalet och går därmed förlorade om man t.ex. enbart dricker granatäpplejuice. I kosttillskottet Pomi-T, se nedan, finns även skalen med. Hela frukten torkas och mals ner.

Gurkmeja är en annan välkänd växt för alla som har studerat frågan om att förhindra oxidativ stress i samband med träning. Gurkmeja är en stark antioxidant som vid olika studier har visat sig kunna motverka inflammationer i kroppen vid träning.

Professor Robert Thomas verksam i England har studerat mycket olika polyfenolers betydelse för vår hälsa. Hans forskargrupp tog fram ett kosttillskott som kombinerar fyra olika typer av polyfenolkällor och saluförs idag under namnet Pomi-T. I Pomi-T ingår broccoli, gurkmeja, grönt te och granatäpple. En perfekt kombo för dig som tränar och slår vakt om din hälsa.

Pomi-T är helt naturligt

Pomi-T är kosttillskott med fyra välkända ingredienser från naturen:  broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te. Blandningen av ingredienserna är unik och noga komponerad. 

Broccoli

Broccoli

Brassica oleracea
150 mg per kapsel

Gurkmeja

GURKMEJA

Curcuma longa
150 mg per kapsel

Grönt te

Camellia sinensis
150 mg per kapsel

Grantaläpple

Granatäpple

Punica granatum
150 mg per kapsel

Ingredienser: pulver av broccolibuketter och -stammar (Brassica oleracea L.), pulver av gurkmejarot (Curcuma longa L.), pulver av granatäpple (Punica granatum L.), kapselhölje av vegetabiliskt gelatin (hydroxypropylmetylcel-
lulosa), majsstärkelse, grönt teextrakt (Camellia sinensis L.)

Näringsvärde för 2 kapslar:
Broccoli 300mg
Granatäpple 300mg
Gurkmeja 300mg
Grönt teextrakt 60mg
(motsvarar 300 mg grönt te som innehäller 4,8 mg koffein)

Rekommenderat dagligt intag: 2 kapslar per dag tillsammans med dryck eller mat.
Varning: Överskrid inte det rekommenderade dagliga intaget. Rekommenderas inte för gravida kvinnor. Förvaras svalt och tort. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott ska användas som ett inslag i en sund livsstil och inte som ersättning för en varierad och balanserad kost

Distribueras av: Naturallways AB, Skogstorp 19, 13756 Tungelsta - Sverige
Exklusiv licens: Venture Life Ltd
Tillverkare: Labomar SpA, 31036 Istrana - Italien

Köp Pomi-T

Köp Pomi-T

329 SEK

 

  • Alltid fri frakt
  • Snabb leverans (2-3 arbetsdagar)
  • Fri retur
  • 60 kapslar per burk
  • Betalning med Klarna, Swish eller Faktura

Pomi-T® är kosttillskott som innehåller broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te.  Ingredienserna torkas försiktigt för att bevara alla näringsämnena sedan mal man de torkade växterna till pulver. Det torkade pulvret läggs i en helt vegetabilisk kapsel. Genom att ta Pomi-T  ser du till att du får i dig näringsämnena från gurkmeja, grönt te, granatäpple och broccoli - varje dag!

Mängd per dagsdos
Rekommenderad daglig dos: 2 kapslar

Näringsämne 2 kapslar % av DRI*
Broccolipulver (Brassica oleracea) 300 mg -
Gurkmejapulver (Curcuma longa) 300 mg -
Granatäpple (Punica granatum) 300 mg -
Extrakt av grönt te 5:1 (Camellia sinensis 60 mg -

 * DRI = Dagligt referensintag
- DRI saknas

Ingredienser

  • Broccolipulver (Brassica oleracea),
  • Gurkmejapulver (Curcuma longa),
  • Granatäpple (Punica granatum)
  • Extrakt av grönt te 5:1 (Camellia sinensis),

Kapsel tillverkad av vegetabilisk gelatin.

Rekommenderad dos:
Rekommenderas dos av Pomi-T är två kapslar per dag. Ta gärna Pomi-T i samband med måltid. 

Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Pomi-T® är kosttillskott som innehåller broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te. Dessa fyra ingredienser från växtriket är rika på polyfenoler.