Pomi-T innehåller grönt te

Grönt te är te från blad från tebusken Camellia sinensis som inte är oxiderat. Tebladen som skördats upphettas de för att de inte skall oxideras, det är den uteblivna oxideringen som gör att den gröna färgen behålls. Svart te som är den vanligaste sorten av teer i västvärlden har oxiderats och fått en svart färg just som namnet anger. Grönt te är populärt i Kina och Japan.

Grönt te har länge ansetts vara en hälsosam dryck. De gröna tebladen har hög halt av antioxidanter. Livsmedelsverket skriver på sin sida: Många andra ämnen i maten, så kallade bioaktiva ämnen, kan fungera som antioxidanter. Exempel på bioaktiva ämnen är flavonoider och antocyaniner. Större mängder av bioaktiva ämnen finns bland annat i bär, lök, olika kålsorter, grönt te, rött vin, vindruvor, apelsin, nötter och fröer.

Grönt te finns med i Pomi-T

I Pomi-T finns grönt te med som ett av komponenterna som valdes ut av professor Robert Thomas forskarteam när de utvecklade Pomi-T. Pomi-T valdes ut pga sin höga halt av polyfenoler. Prof. Thomas avsikt var att komponera en hälsokostprodukter rik på polyfenoler. Dessa polyfenoler skulle komma från olika typer av växter, teet i Pomi-T representerar blad, de övriga är ju rot från gurkmeja, frukt från granatäpple och broccoli som är med i sin tur tillhör kålväxterna.

Grönt te har varit i fokus för många vetenskapliga studier som har studerat dess effekt på vår hälsa. Ytterligare studier behöver dock presenteras för att EU skulle ta upp några specifika hälsoeffekter på sin lista på godkända hälsopåståenden.

Beställ vårt nyhetsbrev om naturlig hälsa!

Vi som arbetar med Pomi-T är mycket engagerade i frågor som rör naturlig hälsa. Varannan vecka skickar vi om sådant som är bra för din hälsa, med fokus på det som är vetenskapligt bevisat. Våra journalister tar upp frågor om näring, motion om andra livsstilsrelaterade frågor. Nyhetsbrevet är gratis och du kan avboka den när du vill.

You have Successfully Subscribed!