Kosttillskott och träning

Ett naturligt kosttillskott för dig som tränar.

Många som tränar seriöst använder sig av olika typer av kosttillskott vid träning. Dels använder man t.ex. proteinpulver för tillväxten av muskler. Men det finns även andra typer av kosttillskott som är populärä bland träningsentusiaster. Polyfenoler, naturens egna antioxidanter, är det nya modeordet för många som tränar på en hög nivå. Studier visar att polyfenoler hjälper återhämtning efter hård träning.

I vetenskapstidskriften Sports Medicine tar man upp polyfenolernas effekt på återhämtning och prestationsförmåga. I artikeln har man gått igenom olika studier och slår man fast att intag av polyfenoler en timme före träning kan förbättra uthållighet och prestanda till följd av förbättrad blodflöde ändå ut i kroppens minsta blodkärl, kapillärerna. Vid ökad dos i tre eller fler dagar före och efter träning kunde man konstatera förbättra återhämtningen från träningsrelaterade muskelskador.

Ett naturligt kosttillskott vid träning heter Pomi-T

Vi tittar lite närmare på de fyra polyfenolkällor som ingår i kosttillskottet Pomi-T, dvs granatäpple, gurkmeja, grönt te och broccoli.

Granatäpple har länge varit en populär polyfenolkälla för kroppsbyggare och visst vetenskapen stödjer denna frukts effekt för träning.  I en placebokontrollerad studie publirad på US National Library of Medicine National Institutes of Health har man kunnat konstatera att tillskott av granatäpple påskyndar återhämtningen av muskelskador och ömhet och minskar inflammatoriska markörer efter en träningssession för viktlyftning. Jämfört med placebo gav naturlig granatäpplejuice 8 % bättre prestationsförmåga och upp till 20 % reducerade markörer för inflammation och muskelskador.

Granatäpple Pomi-T

En annan känd polyfenolkälla är grönt te. Tillskott av grönt te har visat sig minska markören för muskelskada efter träning. Det föreslår att tillskott av gröntextrakt har positiva effekter på muskelåtervinning efter ansträngande träning. Grönt te visar sig ha positiv effekt på  träningsuthållighet. I en studie fann forskare att möss matade ett grönt te-extrakt under en tio-veckorsperiod kunde simma upp till 24% längre innan utmattningen sattes in. För att kontrollera effekten av koffein, använde de ett grönt te-extrakt som var lågt i koffein. Varför skulle katekiner av grönt te ha denna fördel? Samma katekiner som ger grönt te dess cellskyddande egenskaper verkar öka användningen av fett som bränsle under träning och därmed bevara glykogenlagren. Det kan hjälpa dig att träna längre.

Grönt te

Gäller samma sak för människor? I en annan studie med mänskliga cyklister fann forskare en liknande effekt av grönt te på uthållighetsprestanda. Genom att mäta gasutbyte visade de att cyklister som tog ett grönt te-extrakt i tio veckor använde mer fett i motsats till kolhydrater som bränsle under uthållighetsövning. Hur förbättrar detta uthållighet? När din kropp gick in i fettlagrar håller du på din mest värderade energiförsörjning – glykogen. Denna studie ökar tillväxten av bevis på att katekinerna i grönt te på ett måttligt sätt ökar uthållighetens träning genom att få dina celler att använda mer fett som bränsle.

Gurkmeja Curcumin

Gurkmeja är Data från en randomiserad dubbelblind, placebokontrollerad studie indikerade att tillskott med gurkmeja tillskott ledde till betydande minskningar av kreatinkinas, en muskelskadeassocierad biomarkör och lägre upplevd muskelsår, jämfört med placebo.

Dessa uppgifter tyder på att curcumintillskott på 28 dagar kan leda till minskad muskelskada och muskelsår i aktiva friska män, ”skrev forskarna i tidskriften för kosttillskott. ”Oundvikligen kan tillskott av curcumin vara en livskraftig källa för att förbättra återhämtningen hos utbildade individer.”

Broccoli Pomi-t

Broccoli är den fjärde polyfenolkällan vi skall titta närmare på och här handlar det inte bara om återhämtning, utan om att bevara och bygga muskelmassa. Broccoli innehåller polyfenolen sulforafan. Forskning visar att ämnet kan stärka kroppens förmåga att försvara sig mot cancerceller. Samtidigt lär ämnet också kunna förhindra att cancerceller delar sig och därmed bromsa tillväxten av tumörer. Nu har studier utförda av molekylärbiologer från Seconda Universitetet i Napoli visar att intag broccoli och polyfenolen sulforaphane resulterade i ett större antal nya stamceller och fick även de befintliga stamcellerna att leva längre.
Så broccoli är, även bortsett från dess andra fördelaktiga hälsoeffekter, ett perfekt val för kroppsbyggare och andra idrottare som är intresserade av att bygga upp eller bibehålla sin muskelmassa.

Vilken effekt dessa naturliga antioxidanter kan ha på individnivå går förstås inte att säga, men  vetenskapliga studier visar att polyfenoler kan på många olika sätt vara till hjälp för att nå bättre träningsresultat. Pomi-T kan du köpa här för endast 259 SEK per burk. Varje burk innehåller 60 kapslar. 

 

Köp-pomi-T

Pomi-t är ett naturligt kosttillskott som rekommenderas vid träning

Vi har valt att kalla Pomi-T kort och gott för ett naturligt kosttillskott. Vad detta innebär är att produkten inte är ett koncentrat av någon verksam del i växter. Man tar en del, t.ex. frukten granatäpplet, eller hela växten, som försiktigt görs tillgänglig för konsumtion.

Så enkelt uttryckt så är Pomi-T en oförfalskad del av naturen, och naturen är inte en bluff, eller hur?

Kontakta oss för met information
Vill du fråga mera om Pomi-T så maila till info@pomi-t.se så försöker vi svara på dina frågor på bästa sätt.

Pomi-T är helt naturligt

Pomi-T är kosttillskott med fyra välkända ingredienser från naturen:  broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te. Blandningen av ingredienserna är unik och noga komponerad. 

Broccoli

Broccoli

Brassica oleracea
150 mg per kapsel

Gurkmeja

GURKMEJA

Curcuma longa
150 mg per kapsel

Grönt te

Camellia sinensis
150 mg per kapsel

Grantaläpple

Granatäpple

Punica granatum
150 mg per kapsel

Ingredienser: pulver av broccolibuketter och -stammar (Brassica oleracea L.), pulver av gurkmejarot (Curcuma longa L.), pulver av granatäpple (Punica granatum L.), kapselhölje av vegetabiliskt gelatin (hydroxypropylmetylcel-
lulosa), majsstärkelse, grönt teextrakt (Camellia sinensis L.)

Näringsvärde för 2 kapslar:
Broccoli 300mg
Granatäpple 300mg
Gurkmeja 300mg
Grönt teextrakt 60mg
(motsvarar 300 mg grönt te som innehäller 4,8 mg koffein)

Rekommenderat dagligt intag: 2 kapslar per dag tillsammans med dryck eller mat.
Varning: Överskrid inte det rekommenderade dagliga intaget. Rekommenderas inte för gravida kvinnor. Förvaras svalt och tort. Förvaras oåtkomligt för barn. Kosttillskott ska användas som ett inslag i en sund livsstil och inte som ersättning för en varierad och balanserad kost

Distribueras av: Naturallways AB, Skogstorp 19, 13756 Tungelsta - Sverige
Exklusiv licens: Venture Life Ltd
Tillverkare: Labomar SpA, 31036 Istrana - Italien

Köp Pomi-T

Köp Pomi-T

329 SEK

 

  • Alltid fri frakt
  • Snabb leverans (2-3 arbetsdagar)
  • Fri retur
  • 60 kapslar per burk
  • Betalning med Klarna, Swish eller Faktura

Pomi-T® är kosttillskott som innehåller broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te.  Ingredienserna torkas försiktigt för att bevara alla näringsämnena sedan mal man de torkade växterna till pulver. Det torkade pulvret läggs i en helt vegetabilisk kapsel. Genom att ta Pomi-T  ser du till att du får i dig näringsämnena från gurkmeja, grönt te, granatäpple och broccoli - varje dag!

Mängd per dagsdos
Rekommenderad daglig dos: 2 kapslar

Näringsämne 2 kapslar % av DRI*
Broccolipulver (Brassica oleracea) 300 mg -
Gurkmejapulver (Curcuma longa) 300 mg -
Granatäpple (Punica granatum) 300 mg -
Extrakt av grönt te 5:1 (Camellia sinensis 60 mg -

 * DRI = Dagligt referensintag
- DRI saknas

Ingredienser

  • Broccolipulver (Brassica oleracea),
  • Gurkmejapulver (Curcuma longa),
  • Granatäpple (Punica granatum)
  • Extrakt av grönt te 5:1 (Camellia sinensis),

Kapsel tillverkad av vegetabilisk gelatin.

Rekommenderad dos:
Rekommenderas dos av Pomi-T är två kapslar per dag. Ta gärna Pomi-T i samband med måltid. 

Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Pomi-T® är kosttillskott som innehåller broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te. Dessa fyra ingredienser från växtriket är rika på polyfenoler.