Kosttillskott för kvinor

Pomi-T är ett naturligt kosttillskott för kvinnor.

Olika undersökningar visar att kvinnorna använder kosttillskott i större utsträckning än män. Besöker man en hälsokostbutik så står det klart för en att majoriteten av kunderna är kvinnor. Men varför är det så och gäller det alla typer av kosttillskott?

Kvinnor är i allmänhet mera hälsomedvetna än män, även om skillnaden håller på att minska med tiden. Kvinnor är mera nyfikna hur man kan må bra och förebygga sjukdomar. Det gäller förstås inte alla kvinnor och motsatsen gäller inte alla män, men om man t.ex. besöker en yoga-klass så är skillnaden uppenbar.

Varför är det flera kvinnor än män som använder kosttillskott?

Det finns många aspekter på frågan, dels tar kvinnorna ofta bättre hand om sin hälsa än männen. Kvinnorna är också ofta mera nyfikna av naturliga lösningar på sina hälsoproblem, besök en yoga-klass så får ni se vilken skillnad det är på könsfördelningen.

Men det finns vissa naturliga kosttillskott män äter mera av än kvinnor. Det handlar om olika kosttillskott för muskelbyggande och träning, där slår männen kvinnorna med hästlängder. Men den här typen av preparat används dock endast en relativt liten grupp av män som tränar väldigt seriöst.

Granatäpple Pomi-T

Menstruerande kvinnor har ett ökat behov av järn. Studier visar att hälften av tonårstjejerna i Sverige har järnbrist. I samband med graviditet kan man få järnbrist då gravida kvinnor har ett ökat behov av järn. Järn bör tas i kombination med C-vitamin för en ökad upptagningsförmåga. Kroppen har normalt väldigt svårt att tillgodogöra sig järn.

Folsyra

Fertila kvinnor, gravida och ammande har ett större behov av folsyra. Folsyran är viktigt för fostrets utveckling och bör intas redan innan befruktningstillfället. Om mamman lider brist på folsyra ökar risken för skador som kan leda till ryggmärgsbråck hos fostret.

Omega-3

En gravid kvinna har ett ökat behov av omega-3-fettsyror, särskilt under andra halvan av graviditeten. Det sker då en stor inlagring av omega-3-fettsyran DHA i fostrets hjärna. Omega-3-fettsyror är bra för samtligas hjärna och koncentration. Många unga kvinnor äter idag för lite fisk och kan därför behöva ett extra tillskott av omega-3.

B-vitaminer, magnesium, GLA-fettsyror

B-vitaminer minskar i kroppen vid intag av p-piller, framförallt vitamin B6. Därför bör unga kvinnor som äter p-piller se till att ta ett kosttillskott som innehåller B-vitaminer. Vitamin B6 i doser om 40-500 mg kan även tillsammans med magnesium och GLA-fettsyror hjälpa kvinnor med menstruationssmärtor och PMS. GLA-fettsyror har även positiv effekt på hudbesvär som akne och eksem, vilket är något som drabbar många tonårstjejer.

Plyfenoler kosttillskott

Polyfenoler

En studie gjord i Japan på kvinnor har hade fått behandling mot bröstcancer, visade att ett polyfenolrikt kosttilskott kunde lindra klimakteriebesvären. Över 70% angav att de hade fått hjälp av det testade polyfenolrika kosttillskottet mor sin besvär. Fotnot: Kvinnor som behandlas mor bröstcancer kommer i klimakteriet av behandlingen. Studien var liten men gav anledning till forskargruppen som genomförde studien att gå vidare och se hur polyfenolerna påverkar klimakteriebesvären.

Köp-pomi-T

Pomi-t är ett naturligt kosttillskott

Vi har valt att kalla Pomi-T kort och gott för ett naturligt kosttillskott. Vad detta innebär är att produkten inte är ett koncentrat av någon verksam del i växter. Man tar en del, t.ex. frukten granatäpplet, eller hela växten, som försiktigt görs tillgänglig för konsumtion.

Så enkelt uttryckt så är Pomi-T en oförfalskad del av naturen, och naturen är inte en bluff, eller hur?

Kontakta oss för met information
Vill du fråga mera om Pomi-T så maila till info@pomi-t.se så försöker vi svara på dina frågor på bästa sätt.

Köp Pomi-T

Köp Pomi-T

259 SEK

 

  • Alltid fri frakt
  • Snabb leverans (2-3 arbetsdagar)
  • Fri retur
  • 60 kapslar per burk
  • Betalning med Klarna, Swish eller Faktura

Pomi-T® är kosttillskott som innehåller broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te.  Ingredienserna torkas försiktigt för att bevara alla näringsämnena sedan mal man de torkade växterna till pulver. Det torkade pulvret läggs i en helt vegetabilisk kapsel. Genom att ta Pomi-T  ser du till att du får i dig näringsämnena från gurkmeja, grönt te, granatäpple och broccoli - varje dag!

Mängd per dagsdos
Rekommenderad daglig dos: 2 kapslar

Näringsämne 2 kapslar % av DRI*
Broccolipulver (Brassica oleracea) 300 mg -
Gurkmejapulver (Curcuma longa) 300 mg -
Granatäpple (Punica granatum) 300 mg -
Extrakt av grönt te 5:1 (Camellia sinensis 60 mg -

 * DRI = Dagligt referensintag
- DRI saknas

Ingredienser

  • Broccolipulver (Brassica oleracea),
  • Gurkmejapulver (Curcuma longa),
  • Granatäpple (Punica granatum)
  • Extrakt av grönt te 5:1 (Camellia sinensis),

Kapsel tillverkad av vegetabilisk gelatin.

Rekommenderad dos:
Rekommenderas dos av Pomi-T är två kapslar per dag. Ta gärna Pomi-T i samband med måltid. 

Rekommenderad daglig dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras utom räckhåll för små barn.

Pomi-T® är kosttillskott som innehåller broccoli, gurkmeja, granatäpple och grönt te. Dessa fyra ingredienser från växtriket är rika på polyfenoler.

Beställ vårt nyhetsbrev om naturlig hälsa!

Vi som arbetar med Pomi-T är mycket engagerade i frågor som rör naturlig hälsa. Varannan vecka skickar vi om sådant som är bra för din hälsa, med fokus på det som är vetenskapligt bevisat.

Nyhetsbrevet är gratis och du kan avboka den när du vill.

You have Successfully Subscribed!