Komplettera Pomi-T med röda bär och äppelskal | Pomi-T

Ny studie lyfter upp två av ingredienserna i Pomi-T som de viktigaste födoämnena i kampen mot prostatacancer. Dessa två är kurkumin och, epigallocatechin-3-gallate eller EGCG) och det här finns i grönt te som är en av ingredienserna i Pomi-T.

Den tredje som nämndes i studien var ursolic acid som finns i äppelskal. Se till att äpplena du äter är ekologiska då det annars kan finnas giftrester i skalet. Och sist nämndes resveratrol som finns i röda bär och druvor. Även här är det viktigt att ha koll på kvaliteten på bären och framför allt druvorna som brukar vara de mest giftiga bland frukterna vi köper.

Att Pomi-T innehåller de fyra ingredienser som den gör beror på att dessa fyra har varsin effekt på sitt mål. Pomi-T:s effekt baseras på alla dessa fyra och hur de samverkar. Det finns en intressant film om detta – se den här, tyvärr på engelska.

Man skall även komma ihåg att Pomi-T-studien gjordes på män som var sjuka med prostatacancer. Denna studie är gjord på möss.

Men det kan väl inte skada att komplettera det som kan ha effekt, då kan man ta äppelskal och röda bär med i sin diet på bredare basis än tidigare.

Studien publiserades på Nature .com Till studien