Gurkmeja ingår i Pomi-T

Gurkmeja innehåller det aktiva ämnet som kallas curcumin och är det är detta ämne som ger gurkmeja den kraftfulla gul-orangea färgen. Curcumin är känd för sina hälsofrämjande egenskaper och är även en stark antioxidant. Antioxidanter hjälper till att bibehålla ett normalt immunsystem eftersom det minskar den oxidativa stressen i cellerna och mycket forskning görs idag kring gurkmeja och de hälsofördelar som den för med sig.

Pomi-T innehåller helt naturlig gurkmeja som torkas försiktigt och mals ner till pulver. Pomi-T är vad man kallar för whole food supplement, dvs ingredienserna som kommer från naturen ingår som sådana i produkten. Gurkmejan i Pomi-T har som. sagt torkats försiktigt och malts ner till pulver som lägg tillsammans med de andra ingredienserna i en vegetabilisk kapsel.

Vilka använder gurkmeja?

Många som lider av stela leder upplever att de eventuellt får en ökad rörlighet av gurkmeja.

Var kommer gurkmeja från?

Gurkmeja har under flera tusen år varit en populär del av folkmedicinen i Asien. Framförallt inom den ayurvediska medicinen har gurkmeja använts för att lindra problem som magont och för att bidra till ett fungerande immunsystem. Den kraftfulla kryddan är dessutom en viktig del av mattraditionen i Asien, där den bland annat ingår som en viktig del i curry.

Gurkmeja är en ört som kommer från samma växtfamilj som ingefäran, men är något mildare i smaken. Kryddan gurkmeja tillverkas av roten på växten och är härligt orange-gul i färgen.

Biverkningar av gurkmeja

Gurkmeja kan vara svårsmält och därför rekommenderar vi att du tar dina Pomi-T kapslar tillsammans med en måltid. Pomi-T innehåller förutom gurkmeja tre andra starka polyfenolkällor och därför är mängden av varje ingrediens mindre än om du tog ett preparat med bara en ingrediens.

Populärt bland hälsointresserade

Gurkmeja har den senaste tiden fått fått ett ordentligt uppsving bland hälsointresserade och i sociala medier. Den har även rönt stor uppmärksamhet bland hälsobranschens proffs, bl.a. forskare från många länder har uppmärksammat gurkmejan och dess effekter på oss och vår hälsa.

Beställ vårt nyhetsbrev om naturlig hälsa!

Vi som arbetar med Pomi-T är mycket engagerade i frågor som rör naturlig hälsa. Varannan vecka skickar vi om sådant som är bra för din hälsa, med fokus på det som är vetenskapligt bevisat. Våra journalister tar upp frågor om näring, motion om andra livsstilsrelaterade frågor. Nyhetsbrevet är gratis och du kan avboka den när du vill.

You have Successfully Subscribed!