En av Finlands tyngsta cancerläkare lovprisar Pomi-T | Pomi-T

En av Finlands mest erkända cancerläkare lovprisar Pomi-T. Cancersjukhuset Docrates grundare onkologen Timo Joensuu har i en intervju med den finska läkartidningen Mediuutiset gett mycket positiva uttalanden om Pomi-T.

Joensuu blev intervjuad i samband med en artikel om matens betydelse för cancervård.

Översatt från artikeln: Joensuu har också en positiv nyhet om en forskningsrapport som tog upp förhållandet mellan kost och cancer. Den handlade oväntat om en naturprodukt.
Erkända engelska forskare publicerade studien om Pomi-T kosttillskottets effekt på prostatacancer. Denna placebokontrollerade studie publicerades i vetenskapstidningen Prostate Cancer and Prostatic Desease.
– Det är en mycket noggrann studie där kosttillskottet inte gavs i höga läkemedelskoncentrationer, men i relativt små mängder.
Han håller resultaten fascinerande.
Gurkmeja, broccoli, grönt te och granatäpple är de ingredienser som samlat ger effekt åt Pomi-T som har visat sig kunna sakta ner prostatacancerns utveckling märkbart.

Intagandet av POMI-T, baserat på kombinationen av gurkmeja, broccoli, grönt te och granatäpple, minskade betydligt progressionen av prostatacancern.

Timo Joensuu gav förra året ut en bok om matens betydelse för cancervård, boken heter översatt Ät bra – må bättre. I boken tog Joensuu och hans medförfattare Reijo Laatikainen tog upp Pomi-T-studien som ett exempel på en välgjord studie på födoämnens inverkan på cancervård. Tyvärr finns inte boken på svenska ännu.

Pomi-t välkänt på Docrates

På cancersjukhuset Docrates känner man till Pomi-T väl då prof. Robert Thomas som utvecklade Pomi-T höll en välbesökt föreläsning i höstas på sjukhuset i Helsingfors för en intresserad publik. 

Prof. Thomas föreläser i Sverige och i Finland

Här kommer vi till vår nästa nyhet och det är att prof. Robert Thomas kommer till Sverige och Finland igen i augusti. Den 20 augusti kommer han att tala på ABF-huset i Stockholm och den 21 augusti på Docrates i Helsingfors i Finland. Mera information om dessa evenemang kommer att förmedlas inom kort.

Följ oss på Facebook för att hålla koll på det senaste nyheterna om Pomi-T.

https://www.facebook.com/pomit.se/